Školski učenički klub „D.D.T.“ – OŠ Domašinec


Mladi sportaši
Na temelju članka 32, stavka 1 Zakona o osnovnom školstvu (Narodne novine br. 59/90; 27/93; 11/94) članak 37, donijeta je odluka o osnivanju školskog sportskog kluba. Konstituirajuća sjednica održana je 18.5.1995. u prostorijama škole.
Prisutni su bili: Pokolić Marija, Lapov Dušan, Bihar Drago, Ahmetović Nurija, Pintarić Tatjana, Ovčar Zvonko, Kirin Ivica, Ladić Tomica, Zrna Franjo i Čučkin Antun. Usvojen je statut kluba, ime kluba D.D.T. (Domašinec, Dekanovec, Turčišće) i izabran je predsjednik kluba Lapov Dušan i zamjenik Čučkin Antun.

Mladi sportaši
Klub je preuzeo organizaciju sportskih sekcija i natjecanje (međurazredna, međuopćinska, županijska, državna i međudržavna) učenika članova kluba. Klub je financijski pomagala općina Domašinec i Ministarstvo prosvjete i športa. Kroz međuopćinska, županijska, državna i međudržavna natjecanja klub postiže zapažene rezultate.
Mladi sportaši
Valja istaknuti međudržavnu suradnju sa školama iz Mađarske (Letenje i Borsfa) koja je započela školske godine 1991/92. Osnovna škola Domašinec prva je u Međimurju započela suradnju sa mađarskim školama, igra se kod njih i kod nas. Svake školske godine u rad kluba uključeno je oko 60 djece i postižu se kvalitetni rezultati. Adresa kluba je Marka Kovača 1, OŠ Domašinec, tel.: 863-106.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *